Webbfrågan
Använder du idag en CMS till din webbsida?
 
Newsflash

NU har vi lanserat ett ny spennande projekt: SPAZIOITALIA.

SPAZIOITALIA är en ny webbportal om den italiesnka kulturen, en mötesplats för dig, med anknytning till Italien eller intresse för landet. SPAZIOITALIA är en online community, med syfte att verka som ett forum för diskussioner, events, nyheter, mode, sport, trender, tidstecken och mycket mer.... om just Italien.

Här får du chansen att byta idéer, få tillgång till information, intressanta reportage, erbjudanden samt tips och råd. Mer på www.spazioitalia.se

Spotlight on...
Banner
Home Nyheter Nyheter SEO (Search Engine Optimization) för CMS baserade webbsidor

PostHeaderIcon SEO (Search Engine Optimization) för CMS baserade webbsidor

Vi på Perlaverde jobbar med SEO för CMS baserade webbsidor, så som Joomla, Wordpress, m.m. som kväver specifika kunskaper och verktyg.

Att en webbplats hamnar högt i sökmotorerna är förståss mycket bra eftersom att det skicka fler besökare till webbplatsen, vilket i sin tur kan ge högre försäljning av varor, tjänster eller annonsering.

På engelska betyder SEO !Search Engine Optimization" och innebär att man optimerar en webbplats för sökmotorerna. På svenska kallas det sökmotoroptimering och syftet är att hamna högst upp i sökmotorernas resultatlistor när det söks på ett visst ord eller en fras.

En stor del av de som besöker en webbplats kommer nämligen från sökmotorer och bland sökmotorerna är det Google som är störst. Viktig är därför att när man optimerar sin egen webbplats bör man hålla dig till Googles guidelines. Den som bryter mot riktlinjerna kan få sin sajt bestraffad och borttagen ur Googles index, vilket kan få mycket stora konsekvenser för en kommersiell webbplats när det gäller både antalet besökare och försäljning.

Men åt andra sida uppdaterar och förändrar Google och andra sökmotorer regelbundet sina algoritmer som styr sökresultaten. Det innebär att en sajt som hamnar hög upp i resultaten idag kanske inte gör det imorgon. För att lyckas långsiktigt med sin optimering så måste man arbeta enligt riktlinjer.